Om oss

Vår stora ambition är att genom LIVO HLR sprida kunskap som skapar en ökad trygghet i samhället gällande hjärt- och lungräddning.

Instruktörer

Vi på LIVO HLR som utbildar dig i hjärt- och lungräddning har lång erfarenhet inom både akutsjukvård och barnsjukvård. Vi vill att så många som möjligt ska ha modet att våga agera vid en akut situation och att på så sätt kunna använda våra utbildningar för att skapa just det självförtroendet.

Vi utgår från Göteborg och erbjuder HLR-utbildningar i hela Sverige,
för privatpersoner och företag.

Emma Brattschöld

Ambulanssjuksköterska & barnsjuksköterska

Jag heter Emma och bor tillsammans med min man och två barn i Lindome. Jag jobbar på ambulansen i Göteborg och på Sjukvårdens Larmcentral där jag tar emot 112- samtal. Jag har över 10 års erfarenheten inom vården och är utbildad till ambulans- och barnsjuksköterska. I min roll som HLR-instruktör utbildar jag både företag och privatpersoner i HLR för både vuxna och barn.

emma@livohlr.se

Madeleine Eriksson

Barnsköterska & HLR-instruktör

Mitt namn är Madeleine och jag bor med min familj strax utanför Göteborg. Jag har cirka 13 års erfarenhet inom akutsjukvård och intensivvård men har de senaste 7 åren riktat in mig helt på barnsjukvård. I min roll som HLR-instruktör utbildar jag både företag, sjukvårdspersonal och privatpersoner i HLR (hjärt- och lungräddning) för både barn och vuxna.

madeleine@livohlr.se

Sofias berättelse

2013 fick Emmas barndomsvän Sofia ett hjärtstopp på centralstationen i Göteborg. Tack vare HLR fick hon tre extra år. ♡

Ett utdrag ur Sofias egna berättelse:

"...när hon ser mig liggandes helt blå i ansiktet så börjar hon direkt med hjärt- och lungräddning. Alla människor runtomkring samarbetar och hjälper till, de samlade ihop min väska med det utspridda innehållet, någon tar sin egen jacka och viker ihop och lägger under min räddares knän. Hon skötte andningen medan en kille hjälpte till med hjärtkompressionerna."
Läs hela sofias berättelse

Organdonation

Sedan MOD grundades 2012, har MOD arbetat för att göra skillnad för dig som står på väntelistan, genom att påverka och förändra hur lagstiftningen ser ut och vilka förutsättningar sjukvården har för att arbeta med organdonation.

I donationsregistret kan du anmäla din inställning till att donera organ och vävnader efter din död. Alla kan anmäla sig oavsett ålder, sjukdomar och levnadsvanor.

Besök MOD
organdonationsregistret